Land van Cuijk
Thuis winkelen
in het Land van Cuijk

Loeffen Vlees Boert bewust

Dinsdag 02 juni 2020

Een creatieve oplossing in de coronatijd. Frank en Carolina Loeffen van Loeffen Vlees uit Haps openden op zondag 3 mei zelf hun Land van Cuijk Boert Bewust bord en vertelden in de camera over hun passie; het houden van Charolais koeien.
En natuurlijk mochten de koeien voor het eerst naar buiten! Een prachtig gezicht; de koeiendans van de koeien en hun kalfjes in het verse gras.
Vanwege corona kunnen de bordonthullingen met bijbehorende open dagen en festiviteiten van Land van Cuijk Boert Bewust niet doorgaan. Frank Loeffen had op zondag 3 mei de opening gepland met een open dag en festiviteiten voor BIG Challenge, farmers against cancer, waar zijn nichtjes Lucie Loeffen en Angelique van Loon aan mee doen. Helaas kon dat niet doorgaan. De koeien mogen gelukkig wel naar buiten en er werd een digitale oplossing gezocht, binnen de mogelijkheden die de richtlijnen van het RIVM bieden.

Na het schrijven van een filmscript volgde een middag filmen. In de film vertelt Frank Loeffen over het koeienras Charolais, waarom hij juist voor deze koeien heeft gekozen en hoe hij voor zijn koeien en de natuur rondom zijn boerderij zorgt. In de winter verblijven de koeien in de potstal met stro. Twee hoogzwangere dames staan in de kraamafdeling en twee jonge kalfjes leven in de kudde bij hun moeders en tantes.
Frank controleerde nog eens de afrastering en maakte daarna de staldeur open. Een prachtig schouwspel met de rennende en dansende koeien in de wei. Twee jonge kalfjes kwamen voor de eerste keer buiten en proefden aan het malse gras. Het grasland bestaat uit kruidenrijke mengsels. De akkerranden heeft Frank ingezaaid met bloemen en kruiden. “In de zomer is het prachtig om te zien hoeveel bijen en vlinders op het gras en de bloemen zitten”, vertelt Frank.

Frank en Carolina verkopen het vlees van hun koeien in pakketten vanaf hun boerderij. “Eerlijk vlees, op duurzame wijze geproduceerd. Mensen zijn hier van harte welkom om te zien waar hun vlees vandaan komt”, zegt Frank Loeffen.
Fiets eens langs de Beerseweg en zie de koeien en kalfjes genieten onder een boom, grazend of spelend in het gras. Op de website van Land van Cuijk Boert Bewust en hier kun je het filmpje bekijken.

Terug naar nieuwsoverzicht